31 juli 2010

Full tank, sjø!

Jeg er ikke av dem som har arvet en blære type "partyblære". Jeg har alltid hatt behov for å tømme meg oftere enn andre. Når jeg da i tillegg er gravid kan du vel tenke deg hvor ofte jeg må løpe på do. I begynnelsen merket jeg ikke så mye til dette. Men nå derimot, føler jeg at jeg ikke gjør annet. Det kan fort bli en seks-sju turer i løpet av én natt. Det er litt småkjedelig. Det kan faktisk i noen sammenhenger være litt hemmende. Å gå på kino nå, for eksempel, kunne ikke falle meg inn.

De siste ukene har tassen i magen i tillegg begynt å bruke blæra mi som fotball/trampoline/wii fit balansebrett osv. Det er gøy med sparking, men akkurat dette kunne jeg vel klart meg foruten ;)

Vel, større skal han bli, og følgende vil det bli mindre plass til den lille blæra mi. De siste måndene får jeg vel flytte inn på badet. Heldigvis flytter vi imorgen, og på vårt nye bad er det et badekar. Jippi!

30 juli 2010

Snufs, disse barnehagebaseluskene

Jeg har funnet meg en førskolelærer på godt og vondt. Mest godt såklart, men nå skal jeg blogge om det vonde.

Det begynte nemlig igår kveld. Den litt kriblete, ekle følelsen i halsen. Det blir vanskeligere å svelge, og halsen føles tykkere enn vanlig. Et virus har gått løs på kroppen.

Selvfølgelig sier samboer at han hadde det på samme måte, bare én dag før. Han har nemlig dratt med seg dette viruset hjem fra barnehagen. Høstens første.

Hvor mange virus blir det totalt i høst, mon tro? Tror jeg kan garantere at det blir mer enn ett. Egentlig så har jeg et himla godt immunforsvar. Men jeg kjenner alltid når viruset er i kroppen, da mest i halsen. Som regel går det over før det blir verre. Nå har jeg i hvert fall IKKE tid til å bli syk! Fytti katta. Det blir en travel helg, og den skal ikke ødelegges av sykdom! I dag er det jobbing fra 13-21, og i morgen 8-4..... SÅ er det endelig flytting! :)

Forøvrig må jeg si at jeg er meget fornøyd med at samboer har fått sin egen blogg. Lykke til!


Oppdatering kl 11.40
Helsen er ikke blitt noe bedre på disse timene, snarere tvert imot. Nå har kjeven begynt å verke også, og jeg vil aller nødigst ta noe smertestillende. Ringte jobb for å høre om det var ok at jeg kom kl 16.00 i steden for kl. 13.00 og den utrolig hyggelige butikksjefassistenten fant jammen meg en vikar for meg (og det på en fredagskveld, så jammen er hun god!), så nå kan jeg tilbringe resten av dagen på sofaen med tekoppen i hånda og bare satse på at formen er bedre til imorgen tidlig kl. 08.00.

29 juli 2010

Den som leter skal finne

I dag stakk jeg innom Fretex etter et kafébesøk med Ericka. Pleier ofte å ta turen innom der i håp om å gjøre et kupp, men kommer som regel tomhendt ut igjen. Men idag kom jeg over noe jeg er meget fornøyd med! Fant en meget pent brukt sparkebukse i norsk design fra Lille Lam. Den var strikket i hundre prosent merinoull i en fin beige farge. Den var priset til 59 kr. Ett kupp, tenkte jeg, med én gang jeg fant den.

Så jeg tok den med hjem og søkte litt på nettet for å finne ut om merket. Fant ut at de fortsatt har denne sparkebuksen til salg på hjemmesiden til den nette pris av 599 kr! Jeg har altså ikke bare gjort et kupp i dag, men et megadeilig kjempekupp!

21 uker på vei, og jeg har bestilt barnevogn!

Jeg er nesten litt i sjokk. Men på en annen side så kan jeg ikke si det var et impulsivt kjøp heller. Jeg har tenkt MYE på vogner i det siste. Ombestemt meg flere ganger, veid for og mot, lagd skjema i word, lest et titalls diskusjonforum om temaet osv. De siste nettene har jeg drømt om Bugaboo Cameleon - helt bokstavlig talt. Det er det eneste jeg har drømt om. Og i går når jeg gikk til jobb var dette den første vognen jeg møtte på. Jeg tok alt dette som et tegn og bestilte altså vogn nå i formiddag. Den er i utgangspunktet brun i bunnen, men jeg har bestilt med sort trekk i tillegg, så da kommer den til å se slik ut!

Vinterhjul, koppholder, stelleveske og adaptere til bilstol er også underveis. Det blir så morsomt å få den i hus! For å ikke snakke om å legge ungen i vognen for første gang! Jippi, jippi, jippi!

27 juli 2010

And it begins....

Kaoset altså. I dag er den første dagen med offisiell nedpakking fra Daniel Hansensgate i Bergen sentrum. Om én uke bor vi ikke lenger i sentrum. Det minner meg på at jeg må skaffe meg det såkalte SKYSS-kortet. Det blir rart å leve buss-livet igjen. Er jo vant med det hjemmefra, og levde dessuten det livet på Landås i to år. Det gikk faktisk helt fint, når jeg tenker meg om. Å ta buss er heilt greit. Og det er jo ikke snakk om noen lang busstur heller; fem til ti minutt.

Men nå snakker jeg meg vekk her. Poenget var at i dag begynner flyttekaoset. Jeg begynner ikke på jobb før fire og skal begynne å legge klær i søppelsekker. Jeg har mange klær som ikke passer om dagen, så det kan fort bli noen søppelsekker. Synes det er litt kos, jeg. Flytting er gøy! Men kaos. Gleder meg jo mest til å pakke ut, da. Gleder meg til å legge klærne mine inni denne romslige garderoben (TRE dører...hihi).


For ikke å snakke om å henge opp noen nye, lekre gardiner. Sukk, nå har jeg det bra!

25 juli 2010

Mer enn nok med morgenkåper

Jeg er den stolte eier av seks stk morgenkåper. Hva kan jeg si, annet enn at jeg har ting for morgenkåper. Jeg har mer enn nok, det vet jeg, men det er jo så vanskelig å ikke benytte seg av salgskuppene som så ofte dukker opp der jeg jobber. Altså 2 for 1 på 70-salg? Det er jo gitt-vekk. Og morgenkåpene er store, myke og deilige. Og det er alltid kjekt med en ny!

For øyeblikket vet jeg kun hvor to av de seks er. De fleste ligger nok i bossekker fra tidligere flyttelass (se forrige innlegg).  Blir gøy å finne de fram igjen! Kanskje jeg skulle hatt et skap bare for morgenkåper? Min samboer kunne hatt sin ene gråe morgenkåpe inni skapet mitt om han ville.

Gleder meg spesielt til å pakke fram en helt ubrukt frotté-morgenkåpe. En helt ny, ren og hvit en. I skikkelig luksushotell-kvalitet. Jippi! Nå må vi snart få flyttet, så jeg kan finne frem alle de savnede morgenkåpene!

24 juli 2010

Fra den ene til den andre...

...boligen. Søndag om en uke overtar jeg og min kjære et hus. Her skal vi forhåpentligvis bli boende noen år. I løpet av 10 måneder har jeg bodd hele fire steder. Dette blir den sjette gangen jeg flytter i løpet av mitt liv. Jeg skal innrømme at jeg er klar for å slå meg ned. Mitt materielle liv har stått på hold det siste året. Det meste av mine ting har ligget i esker og bossekker i denne tiden. Å, som jeg gleder meg til å "få tingene mine tilbake"! Da tenker jeg spesielt på bøker og klær. 

Det jeg gleder meg aller mest til med hele flyttingen er å legge våre ting inn i hyller og skap. Å skape et system vi lett kan leve med. Å lage logiske og praktiske systemer er en liten hobbysyssel. Å lage ett hjem for oss :)

Nå skal vi ha en liten visning her i boligen vi har bodd i. Vi har vasket hele formiddagen, og nå ser det ut til at alt er klart for et salg. Lets sell this place!

19 juli 2010

DER er sommeren over..

Men det er ikke helt tilbake til hverdagen enda. Riktignok er det tilbake på jobb, men fritiden fremover kommer til å preges av pakking, flytting, vasking og kanskje noe maling. Om to uker overtar vi nøkkelen til rekkehuset, og det blir så skoi. I natt begynte jeg å planlegge potteplante-arrangering, og konkluderte med at det må handles inn noen møbler hvor jeg kan plassere alle potteplantene våre. Veldig usikkert om det er plass til noen i de smale vinduskarmene der borte i Fyllingsdalen. Dessuten vender alle vinduene mot sør, og de fleste av mine planter foretrekker halvskygge, så det er jo ingen super kombo.

Nå er det mindre enn én time til jeg skal på jobb. Det har vært deilig med tre uker ferie fra BHene, men jammen meg blir det morsomt å komme tilbake også. Sommeren pleier som regel å være en kjekk tid på jobb. Har dessuten fått en rabatt-kupong i posten, så det blir vel litt shopping også etterhvert ;)

Fortsatt god ferie til de som har det!

18 juli 2010

Er madrassen alltid mykere på den andre siden?

Det var en ting som slo meg i natt, da jeg oppdaget at jeg lå på "den andre siden". Hmm, la meg ta det fra toppen:

Når min samboer finner på å sove et annet sted enn i sengen vår, eksempelvis når han er på hyttertur med kompisgjengen, ender jeg alltid opp med å sove på hans side av sengen. Likeså ruller jeg over fra min side, og over til hans når jeg har mulighet til å snooze lengre om morgenen, og han må stå opp. Han har ofte lurt på om hans pute er mykere og bedre enn min, noe den ikke er. Men jeg har liksom ikke forstått det selv, hvorfor jeg gjør det. Inntil nå.

For øyeblikket er vi på sommerferie hjemme i hans foreldres hus, men i natt sov min samboer borte da han hygget seg i utdrikningslag. Så slo det meg altså, i natt da jeg hadde lagt meg på hans side (og det ER hans side, for han kan nemlig bare sove på denne siden, noe som forsåvidt er en helt annen historie): Det har jo ingenting med at hans side er mykere og bedre å sove på! Hvis jeg fortsatt hadde ligget på min egen side derimot, så ville det jo vært noe som manglet ved siden av meg. Når jeg ligger på hans side, så fyller jeg på en måte ut det som mangler, og da blir ikke savnet så stort (savn og savn, dere skjønner hva jeg mener). At jeg selv mangler på MIN side av sengen er tydeligvis ikke så farlig. Jeg sov i alle fall kjempegodt på den andre siden i natt. Og det har altså ikke noe med madrassen eller puten å gjøre.

Men det skal sies at puten på "den andre siden" lukter litt bedre. Kanskje det bare er det?