26 september 2006

Bohnanza


Fem sta bønder
Mange bønner
Mange bønner
Blåe, røde
Rare, søte
Bønner i jord
Bønder rundt bord
Sinte, sure
Gjerrige, slue
Bønner i vrimmel
Bønner i himmel

25 september 2006

Eg e fri!


Som eg skreiv i forje post va eg på torsdag ittemiddag å søkte om nytt pass. Det utrolige e at allerede på lørdag formiddag låg det i postkassen. Ein å ein halv dag tok det! Fantastisk! Alle ære te Bergen Politikammer/stasjon/hus...!

Nå kan eg reisa (nesten) kor eg vil!

22 september 2006

Blank


Her sko eg egentlig skriva et omfattande essay om Thousand Islands-dressingen, men så fant eg ut at inspirasjonen og kreativiteten e totalt på bånn om dagen, så desverre kjære lesar, det essayet må du nok venta lenge på!

Eg begynne å bli utslitt av skulen nå. I begynnelsen av semesteret va alt så gøy å nytt, men nå har me komt så longt at ein ska konna ein del for å henga med på forelesning, å eg bjunne å få litt problemår. Det gjelde helst det emne som omfatte moderne litteraturteori. Formalisme e i boks. Nykritikk e i boks. Men kan ikkje noen forklara på ein enkel å lettfattelige måte ka dekonstruksjon e for nåke?

I dag e det i alle fall helg å det e skjønt. I mårå ska meg å Jan Inge ut å eta på fiiine restaurang (te oss å vær i alle fall..) To Kokker. Glede meg! nam nam!

I går va eg å søkte om nytt pass. Mitt forja gjekk ut i 2004, å det seie litt om kor lite eg har reist de siste årå..:( Men innen 9 dagar nå så ska eg ha passet i håndå og eg har forventningar om at det blir litt av ein frihetsfølelse! Nå kan eg dra nesten kor eg vil! Penger + pass = FERIE:)
Men me ska sannsynligvis ikkje så longt, men ein liten weekend te Newcastle kan vel passe fint på på den fine høsten?

Forresten så glede eg meg te jul. For den som ønske å bjunna tidlig så ønske eg meg denna bokå og dessa filmane som eg har spart te lenge men aldri heilt tatt meg råd te. Så......mamma?

14 september 2006

Himmel, et mirakel!


For nøyaktig ei uka siden skreiv eg om den påkjørte nabokatten. Eg meinte til å med på at eg hadde sett dens døde legeme i ein coop mega-pose. Vel, enten må det ha vært snakk om ein aen katt, eller så har denna svarte katten returnert tebake te livet her på jordå - og det i beste velgående, for an sitte rett utforbi!
Den samme, gamle, gode nabokatten e likavel i live!
For ein velsigna dag!:)

11 september 2006

Best of -movies


Eg sitte her å skrive oppgava om nykritikken og det stopte litt opp = eg gjør på andre ting enn å skriva oppgava. Resultatet e denna kanskje litt kjedelige posten.
Eg e ikkje ein av dei som kan skryta på meg å ha sett masse film, men eg e ein av dei (alle) som påstår at eg har himla bra filmsmak. Her e mine favorittar:

Beste film: Amadeus
Itte at me såg denna på vidergående har eg vært frelst på Mozart sin musikk, spesielt hans operaer. Filmen e morsom, trist, spennanes og fenganes. Skuespillerane e av fusste klasse. Høydepunkt: Mozart komponere Confutatis-satsen fra Requiem.

Beste komedie: Italiensk for begynnere
Eg elske dansk film, det må seias. Åsså elske eg det italienska språket. Selvfølgelig elske eg då denna filmen. Karakterene e det besta. Vimsete Olympia, supertøffe Hal-Finn, klønete Jørgen Mortensen og grasiøse Giolia/Julia(?) ++ at alle møtes te slutt på det kurset e bare heilt dødsløye. Eg ler bare eg tenke på det faktisk. Høydepunkt: Jørgen Mortensen frir te Julia i Venezia.

Beste musikal: Phantom of the Opera/Sound of Music
Detta va vanskeligt eg elske alle musikalane eg har. Eg like kanskje best musikken te Les Miserables, åsså like eg best regien på Phantom, men samtidig så like eg Julie Andrews som Maria best av alle. Detta va vanskeligt... Høydepunkt Phantom: Operafantomet forstyrre maskeballet og har med seg Don Juan Triumphant-manusscriptet. Høydepunkt Sound of Music: Maria og Kaptein von Trapp danse østerrisk nasjonaldans. Et deiligt syn.

Beste Schwartsnegger: Sanne løgner
Når eg va på besøk hos Christine som liten så va det som regel denna filmen me såg. Arnold rule her asså. Men det ska seiast at an e best i bjunnelsen. Høydepunkt: Arnold danse tango med rosa i monnen.

Beste oppfølgar: Prinsesse på prøve 2
Her konne eg selvfølgelig svart Ringenes Herre, men det e liksom så selvfølgeligt at det ikkje e vits å ha an med ein gong. Derfor går min stemme te Prinsesse på prøve for det e ein av dei få filmar der eg like toen bedre enn einen. Høydepunkt: Julie Andrews synge sang te sitt barnebarn.

Beste grinefilm: The Notebook
Så kjekt det va å se ein film me to såpassa "ukjente" folk i hovedrollen. Manuset har de fått fra ein Nicholas Sparks-roman såklart. Han e ein mester på grine-bøker. Denna filmen e bare så utrolig romantisk og så tankevekkanes. Skildre ett eldre ektepar der hu har alzheimers. Høydepunkt: Allie og Noah blir gjenforent.

Dårligaste oppfølgar: Lovlig blond 2
Einaste grunnen te at eg tar med denna kategorien e for å advara alle mot å låna eller kjøpa denna elendige filmen. Mens einen va heilt okay så va denna derimot det mest kjedeliga og uinspireranes greiene eg har sett. Høydepunkt: huske ikkje ein sjait for å sei det mildt.

Beste animasjonsfilm: Katteprinsen
Her stod det mellom Istid og Katteprinsen. Istid e kanskje morsommare, men den har ingen kattar i seg. Baron-katten e så søøøøøøøøøte! Høydepunkt: Baronen seie farvel te Haru.

Beste disney-film: Prinsen av Egypt
Burde kanskje svart Anastasia siden den va ein favoritt i så mången år, men nå når eg har dei litt på avstand så ser eg jo at Prinsen av Egypt e et mesterverk uten like. Utrolig fine sangar, fine grafikk og bra story. Dessuten e Moses utrolig fine
:p Høydepunkt: Begynnelsen - Moses blir satt på elvå akkompagnert av sangen Deliver us. Vakkert!

Nei eg får vel forstetta med oppgavå mi....gjesp.....

07 september 2006

Hvil i fred du sorte nabokatt



Eg kan ikkje fatta og begripa at eg får kunngjort TO dødsfall i min nærmeste kattekrets på ein dag. Før idag ringte mamma og sa at Roy Elling va tatt te dyrlegen forrige uka. Som om ikkje det va nok ringte det ei dama på dørå å spurte om det buddde ein svarte katt her for den va blitt påkjørt. Den sorte katten e nabokatten som har sotte utforbi vinduet her siden me flytta inn og e Pallas sin venn. Eg så tenkte at dei to sko bli kjerestar!

Når eg satte meg ner for å skriva nå gjekk hu damå forbi med ein samenknytta Coop Mega- pose. Det va umulig å ikkje se for seg ka som låg oppi der... Detta va for mye på ein dag:(

Hvil i fred min vesle puseskatt




Roy Elling Torvestad
1995-2006















Den høyt elskede katten Roy Elling Torvestad gikk bort forrige uke etter lang tids sykdom. Hennes nærmerste var enige i at eutanasi ville gi henne en mest mulig verdig slutt på livet. Resultatet er at hun nå befinner seg i kattehimmelen etter 11 flotte år nede på jorda.

Roy Elling vil alltid bli husket som en kjærlig og varmblodig katt. Hun hadde stor omsorg for mennesker og trøstet dem gjerne om de skulle være plaget av knuste hjerter. Roy Elling var glad i mat og tok seg gjerne en rotte eller spurv til dessert. Hun var en katt med elegant smak og fordøyet helst boksemat av høy kvalitet. Likevel viste hun respekt for menneskenes økonomi ved tidvis å konsumere det billige tørrforet. Det skal likevel sies at hennes livrett var fersk fisk.

I sin tid her på jorden rakk hun å sette 10 småbarn til verden. Hun var en god mor og satte sine egne lyster og behov til sides så lenge de var småbarn og trengte hennes fulle oppmerksomhet.

Til tross for at hun var en pliktoppfyllene katt hadde også hun sine ungdomsoppgjør. Hun valgte flere ganger og prøve ut livet for egen hånd og kunne være borte fra sitt hjem i over en uke. Men hun kom alltid hjem til slutt.

Kjære katt, vi setter stor pris på alle de årene vi fikk sammen med deg. Du gjorde hverdagen bedre! Roy Elling, du var en elskverdig katt og vi kommer alltid til å minnes deg med varme i våre sinn. Heldigvis vet vi at når noe dør, kommer noe annet til liv. Men kjære Roy; Pallas kan aldri ta din plass. Jeg vil avslutte med noen ord fra ei visa av Vamp:

Ikkje alle tar farvel
men alle må ta kveld
når ein dag te sist e omme.
Du va halveis i ein sang
med flere vers på gang.
Men det komme som det komme.

Nå har sangen din tatt slutt,
for løpet ditt blei brutt.
Der va ingen siste anke.
Men eg ser deg, likavel,
i solefall og kveld
og i bånnen av min tanke.
(Hovland)




Vi ses i himmelen!

04 september 2006

For ein triste start på dagen


Uff, ka nyheter e det som møte meg når eg står opp!? Jostein Pedersen e ferdige i Grand Prix! Seriøst detta hadde eg aldri trudd sko skje. Og koffer ska NRK absolutt fornya konseptet?! Det funke vel fint som det e vel. Det hadde jo flære seerar enn idol jo. Provoserande greier. Nei, Grand Prix burde egentlig vært sånn som det va for femti år siden. Med gode sangar, live-orkester, dirigent og jury.

Okei, det e kanskje greit at de har modernisert seg litt, men å kutta ut Jostein Pedersen som kommentator e vel å dra an litt longt...

Det som og møte meg på dataskjermen e detta. Krokodillejegeren e død, bare 44 år gammale. Huff, det va triste greier.

Komme te å savna dåkke begge...