31 mai 2006

Boligløs!


Nå har eg flytta alle tingene mine ut av Landås-leiligheten og levert inn nøklane. Det vil sei at eg e boligløs, jaiks! Heldigvis har Jan Inge tatt meg under ei av sine varme og gode vinger så eg og tingene mine får søka ly hos han på hans ydmyke hybel. Her blir eg imidlertid ikkje lenge då eg reise te Karmøy om et par timar for å feira søsterå mi sitt bryllup! Jabbadabbadu! Nærståande brudeparet som eg e må eg vel brilliera litt med mine fantastiske talenter innen sang og dans på lørdag, noe som kreve intense dagar med øving og forberedelse dei nærmaste to dagane. Det vil sei at det blir lite med postar framøve. Bær over med meg, eg gjør nok et comeback om ei ukes tid ska du sjå!

Forresten så må eg offisielt kunngjøra at eg har sendt lisensoppsigelse te NRK idag. Dåkke e mine vitner på det! (Har ein guffen følelse av at det heila kan enda med inkasso...men men)

Au revoir!

26 mai 2006

Skrittet nærmare stipend-gryn


På onsdag hadde eg min første eksamen og eg e rimeligt sikker på at eg står. Trudde eg sko ha muntlig 9. juni, men det kan se ut som an ikkje e før den 13. juni.

Av ein eller aen grunn har eg hatt litt problemer med tall i det sista. Ane ikkje koffer, men. Syns det har blitt så vanskeligt å sei om det e 12 eller 13 som e det størsta tallet. Eg har ingen anelse koffer! Eg som ein gong i tidå va et geni i matte. Jaja sånn kan det gå!

Nå ska eg bare bu på Landås i tri dagar te. Deritte blir det ekta bergenser av meg når eg flytte ner te tjokkaste sentrum. Glede meg te det. E rimeligt leie av å ta Sletten-bussen, for ikkje å snakka om å veeeeeeeenta på bussen.

Te slutt vil eg meddela dåkke alle leseglade medmennesker denna linken. Genialt for alle som ska ha eksamen i litteratur og for dei som e glad i å lesa klassikarar. Sjekk spesielt ut Tv-programmene. Der finne du info om alt fra Odysseen te Heart of Darkness. Dessuten e sidene oversiktlige og enkle å bruka.

22 mai 2006

Grand Prix helg


Eg har hatt det heilt konge i helgå! Den beste dagen i året e julaftå. Den nest-beste dagen i året e den dagen det e Grand Prix-finale. Detta året blei eg ikkje skuffa. Desverre va Grand Prix-klubben våres litt redusert i år, men utenom det hadde me ein fortreffelig aften, meg, Christine og Ingebjørg (Bergens-avdelingen minus Birgitte). Den røde chanmpissen blei spretta kl ni og de følgane fira timane va som ein drøm. Som vanlig va me sikre på at Norge sko gjør det sinnsykt bra, å som vanligt blei me litt skuffa. Men Christine Guldbransen va bedre på scenen enn noensinne å me va kjempestolte! Vindmaskinen gjorde sitt:)
Det som veide opp for den norske 14.plassen va alle dei sinnsykt kule bidragene. Enormt bra GP- år i år:) Hvis dåkke lese forrige post og e observante Gp-sjåerar vil dåkke se at dei fleste av mine favorittar røyk ut allerede i semifinalen, men likavel så mången eg likte! Eg måtte faktisk stemma på tri forskjellige land te slutt; Romania, Danmark og Tyskland. Bosnia heia eg og på, men eg visste at det va mången andre som kom te å stemma på dei.

Romania har egentligt vært gode dei tri siste årå med bidrag som up-tempo låtar som "Don't break my heart" i 2004, "Let me try" i fjor og "Tornero" i år. Glede meg te å hørra ka de komme med te neste år.

Eg må og benytta anledningen te å gratulera Finland med seieren. Egentlig så syns eg ikkje det e så nøye kim som vinne GP, de spille jo aldri GP-musikken på radioen uansett, men det e på tide at finalen holdes i Finland:)

Igår hadde eg bursdag. Den gjekk for det mesta med i lesning og brownie-spising (Janinge va kokk). Tusen takk for all oppmerksomhet for alle som huska på meg. Det va sinnsykt mången!:D Å unnskyld te alle dåkke som eg sjøl har glømt ut... Datoar e liksom ikkje min ting. Nå får eg lesa litt te. Eksamen på onsdag *gulp*

18 mai 2006

Dagen derpå og Grand Prix


I går opplevde eg min første nasjonaldag utanbys(utforbi Haugalandet), og det med blanda følelsar. Det mesta av dagen gjekk eg i nostos-transe full av hjemlengsel. Ikkje hadde eg bunaden min heller. Følte meg nesten naken uten. Det som va ekstra trist va at eg nesten ikkje såg noen rogalandsbunadar, bare masse masse bergensbunadar. Dei e eg ikkje særlig glad i ein gong. De e jo like alle samen.(Nåo fens, kjære bergenserfolk).

Eg har i alle fall fonne ut kas bunadar som e mine favorittar, nemlig Øst-Telemark, Hardangerbunaden og beltestakk fra Telemark(?). Menn i bunad e forøvrigt minst lika fint. Mine favorittar i den kategorien trur eg må vær Østfold og Rogaland.

Uansett; dagen blei feira med å se på hovedprosesjonen, pølsespising og faktisk lodd. Vant ingenting såklart. Det regna og dryppa og va egentlig ganske kaldt og ganske mången folk alle veier. Kor va alle gymsalane med lapskaus å kaka? Eg ville ha kaka. Eg vil ha kaka nå. Ja det vil eg faktisk! Kor e alle kakene hen?!


I kveld e det semifinale i Grand Prix
Glede meg knallmøkje.

Mine favorittar ikveld:
Bosnia-Herzegovina, Belgia, Estland og Slovenia.

Sympatistemme te:
Island

Tissepause:
Russland

Latterkuler:
Lithaugen, Polen og Tyrkia.

Hold for øyrene:
Hviterussland

Husk solbriller:
Sverige


God fornøyelse!

15 mai 2006

Snart dama


I anledning min fødselsdag på søndag så har eg endeligt lagt ut ei ettertrakta ønskelista. Om du sko vær ein av dei få interesserte så finne du den her.

Hektiske tid


Føle jammen meg at det står møkje på timeplanen om dagen.

Eksamenar
Grand Prix
Bryllup
Bursdag
Kattepus
Flytting

Alt detta bare i perioden fredag 19. mai te lørdag 3. juni.

Eg slite.

04 mai 2006

Hei! Mitt navn e Astrid og eg e Kabal-avhengig...


Det e rart med spillegalskap. I mediene den siste tidå har det florert med saker angåande pokergjeld og spilleautomatar, men har me hørt om alle dei som lide av Kabal-avhengighet? Eg trur jammen meg ikkje det nei. Ka tid ska vel mediene begynna å bry seg om oss? Noen må vel dø fusst som følge av Kabal-avhengighet før det komme på fusstesidå i Dagbladet. Vel, komme det i aviså så e det fullt muligt at den døde personen, det e meg.

Eg e rett å slett avhengige av Kabal. Eg har alltid spilt kabal, men alltid med måtehold. Eg har klart å trykka på x-knappen uten at kabalen gjekk opp. Sånn går ikkje lengre. Alt begynte med at eg kjøpte ein Nokia-mobil. Den inneholdt tri spill, men eg gjekk fort lei av golf og rørleggar-spill, så då va det Solitare igjen. I begynnelsen va det ikkje så gale, då holdt det at kabalen gjekk opp, men så fant eg ut at det va poengsum med i bildet og. Nå klare eg ikkje å gi meg før eg klare pallplassering. Å det ska litt te siden det stadigt blir vanskeligare å slå meg sjøl. Alt detta bare pga ein nye mobil. Kanskje detta kan vær ein sak for Mobilreaksjonen?

Det e ikkje bare kabalen på mobiltelefonen. Det e og kabalen på dataen. Edderkoppkabal e favoritten. Desverre går detta utøve skulearbeidet, og oppgavene eg ska levera imårå har nok fått merka detta.

Kort sagt har eg ett problem. Finns det et grønt nummer eg kan ringa?;)