29 april 2007

Adresse Helsinki poeng tredje del

Mine vurderinger:

1. Malta ”Vertigo”
Rockeballade av syngedame. Fin sang med balkantendenser. Fine frygiske vendinger. En sang det kan være kjekt å synge med på. Velkjent fiolinkomp. Den lille harpe-sekvensen var passe nyskapende. Musikkvideoen var skikkelig GP-video slik de har vært dei siste åra.
4 poeng.

2. Andorra ”Salvem el mon”

Hva kaller de dette? Amerikans High school pop? Pubertetsgutter! Usj! Er det ikke sekstenårsaldersgrense i Grand Prix?! Dette va helt uten sjarm på noen som helst måte. Videokvaliteten kan minne om lokal-tv fra begynnelsen av nittitallet. Ett poeng for modulasjon. Hvorfor liker de i panelet denne?
1 poeng.

3. Ungarn ”Unsubstantial blues”
Bluesdame med gitar. Blues i Grand Prix er jo ikke dumt! Kan dessverre ikke mye om blues så vet ikke hva jeg skal sammenligne dette med. Syns den ligner litt på Billy Joels ”New York State of mind”. Originalt i denne sammenheng, men blir dessverre litt kjedelig.
3 poeng.

4. Estland ”Partners in crime”
Storesøsteren til Tanel. Sint dame nå igjen!? Den dansen har vi sett før;) hehe… alltid gøy med litt klassisk GP-dansing. Men det passer vel egentlig ikke til låta? Syns dama er litt skummel (men det var jo Tanel også). Klarer ikke helt å konsentrere meg om låten. Nei, Estland er ikke det de en gang var….
2 poeng.

5. Belgia ”Love power”
Syttitallsdisco med hippietekst. Mye bedre enn Torill Sivertsen som deltok i Norge i år med likende låt. Syns denne tynne mannen er litt sjarmerende. Liker også koringen. Dette kan bli en herlig sommerlåt! Det føles likvel som det er noe som mangler. Men jeg blir glad av den og det er det viktigste!
4 poeng.

6. Slovenia ”Svet z juga”
Sensuell sopran. Ingen tvil om at damen spiller på sex i alle fall. Men sangen er nydelig! Elsker det meste som minner om opera. Føler videoen spiller litt på Phantom of the opera. Kanskje sangen også.. Men det gjør absolutt ingen ting! Full pott!:) Skulle likt å visst hva dama synger om. Oi jeg er visst fryktelig uenig med panelet i dag….
5 poeng.

7. Tyrkia ”Shake it up Shekerim”

Noen er inspirert av Justin Timberlake…? Men jeg liker riffet som ligger i bunn for låten. Det minner meg litt om Alex Kidd Utenom det blir det dessverre ganske kjedelig. Skuffet over Tyrkia som pleier å være litt spennende… (foruen om ”hei, hopp, hei hei” delen som er litt artig)
3 poeng.

8. Østerrike ”Get a life – get alive”

Alperock. Han river! Haha.... Sangen gjør desverre ikke det…. Men han har bra stemme. Kanskje denne sangen kommer til å bli bedre etter hvert? Den fenger jo litt, men musikkvideoen blir helt feil. Sikkert bedre live (noe tittelen på låta jo tilsier…)
2 poeng.

9. Latvia ”Questa notte”

Operagutter. Noen er inspiret av El Divo, ser jeg…. Tar tilbake det jeg sa om å like det meste som har med opera å gjøre. Komiske kostymer. Stemmeprakten varierer noe veldig. Syns dette er mer musikal enn opera, da men. Lativa sender alltid mannegrupper til GP. Hvorfor? Forresten… er dette samma gutta som sang ”We aret he winners”? Dette var jo latterlig. Skal det være det?
1 poeng.

Ingen kommentarer: