15 april 2007

Adresse Helsinki poeng første del

Mine vurderinger

1. Bulgaria- "voda"
Safri duo-vånnabis. Kustygt. Bråkete. Eneste jeg liker er det melodiøse som desverre drukner i trommesoloene.
2 poeng.

2. Israel "Push the button"

Ironiske jøder. Himla stygt. Elektronika vs. monoton rap. Med politisk budskap og en tendens til sigøynertoner... Pluss for å synge på hebraisk som er et nydelig språk. Merkelig sang.
1 poeng.

3. Kypros "Comme ci comme sa"
Rockedame. Liker denne litt. Utypisk kypros. Fengende, men mangler litt spenning. Liker teknodelen:)
3 1/2 poeng.

4. Hviterussland "Work your magic"

Pepsodent-kille. Nok en gang poprock, men denne har noe jeg liker godt. Men er det ikke Ashlee Simpson??? med mannestemme? Denne fenger faktisk bra! Kanskje fordi jeg har hørt den noen ganger før.... Modulasjon, hurra! Det har jeg savnet....
4 poeng.

5. Island "Valentine lost"

Eirikur. Han ligner jo enormt på Jan Eggum. Og litt på en slank versjon av Meatloaf....
Balladerock? Sangen ligner også på et Meatloaf-verk. Men den er ok. Melodiøs og fin med åttitallsgitarsolo. Dette er en sang Jahn Teigen hadde likt å synge.
3 poeng.

6. Georgia "Visionary dream"
"Ray of light-syngedame". Nok en gang fusion. Mye rart inni denne låten. Liker den på en måte også. Veldig moderne låt. Piken synger bra.
3 poeng.

7. Montenegro "Ajde kroci"
Trodde det var en dame til jeg så på sjermen at det var jo faktisk en mann...Hadde håpet på noe annet fra Montenegro. Det er jo slikt et vakkert land og hadde fortjent å stille opp med en deilig balkan-ballade. Dette er kjedelig poprock(?). Poeng for å synge på eget språk.
1 poeng.

8. Sveits "Vampires are alive"

DJ BOBO. Europop med elendig tekst. Liker godt dansesekvensen! Men DJ er jo rett og slett slesk som vampyr. Denne sangen er i alle fall bedre enn "Chewuawa" (kommer aldri til å lære meg hvordan dette staves...). Litt nittitalls - og det liker vi;)
3 poeng.

9. Moldova "Fight"

Den som minner om Big Brother-låten til Anne Lingan(??). Hun synger om et bra tema iforhold til levestandaren i Moldova. Er noe jeg ikke liker i stemmen hennes. Syns det er alt for mange sanger i denne genren i årets konkurranse. Har i alle fall modulasjon...
2 poeng.

10. Nederland "On top of the world"

Dette kaller jeg Grand Prix låt! Desverre ikke en av de gode. Men dette har jeg hørt tusen ganger før. KJEDELIG! Heldigvis er damen litt fin å se på....
1 poeng.

2 kommentarer:

Christine sa...

Hehe.... eg synes det e så kjekt at Gp sirkuset snart begynne igjen. Det e så gøy i alt detta eksamensmaset. Det e ei dama på 40 som har kommentert GP poengå mine. Hu har til å me egen blogg, sånn "se-koss-eg-har-satt-blomsterpottene- mine-i-dag-blogg..hehe

Astrid sa...

hahahaha! det må eg sjekka ut.

eg og syns GP e heilt fantastisk avbrekk i eksamensstyret. sånn e det kvart år! åsså e GP utrolig vår stemning. Sånn "nå e det snart sommar"følelse, og det e digg!:)