16 februar 2007

Forfatterens død


Nei eg ska ikkje skriva om Roland Barthes berømte artikkel fra 1968, men litt om den amerikanske forfattaren Sidney Sheldon som døde tirsdag 30. januar 89 år gammal.

Foruten om forfattaren av Elisabeth-bøkene så må Sheldon vær den forfattaren som eg har lest mest bøker av. Ja, eg har ikkje vondt for i tilstå at detta kanskje ikkje e "høykultur" for dei som like å bruka det begrepet, men kjekke, underholdanes og spennanes bøker - det e dei i det minsta. Ikkje bare har dei underholdt meg mang ein kveld (spesielt når eg gjekk på ungdomsskolen og vidergående), men dei har og lært meg ja - eg driste meg te å sei - litt om mye kvart. Sheldon lærte meg om multipel personlighetsforstyrrelse, hypnose, baskerne, legeyrket og Atens geografi. Og sikkert mye mer... Dessuten har han skreve manuset te Annie get your gun - filmen min som står i hyllå her.

Anbefales hvis du går lei av mursteinane som tar månedsvis å komma i gjennom. Eg love deg at hvis du begynne på ei Sheldon bok så ska det litt te for at du klare å legga an fra deg.

Hvis du finne på at du ska lesa ei bok eller to så anbefale eg:
- The other side of midnight fra 1973
- Memories of midnight fra 1990 (som e ein fortsettelse av The other side of midnight)
- Tell me your dreams fra 1998.

(Dessa finnes jo selvfølgelig på norsk, men eg har glømt ut ka dei hette...)

Og heilt te slutt:
R.I.P. Sidney Sheldon

1 kommentar:

totliii sa...

oh no!
eg va så gla i han! sukk...