06 april 2011

Dåp

bSøndag 3. april ble Sofus døpt i Torvastad Kirke hjemme på Karmøy. Det var en fullsatt kirke som var vitne til ankomsten av to stressa foreldre ti på elleve. Og påkledningen av dåpskjolen var ikke gjort på et blunk... Heldigvis nådde vi akkurat å stille opp for prosesjonen til klokken slo elleve. To andre babyer ble også døpt denne søndagen, den ene av dem var faktisk femmeningen til Sofus. Gudstjenesten var lang med tre dåp, nattverd og utsendelse, men Sofus forholdt seg rolig hele tiden. Ikke skrek han når han fikk vann på hodet heller. Det gikk over all forventning.

Sofus blir døpt


Etter gudstjenesten var han trøtt, og sov likeså 2,5 timer, mens resten av følget koste seg med koldtbord hjemme hos mine foreldre. Sofus sin farfar holdt så en kjempeflott tale, ja så flott at mamsen måtte felle både tre og fire tårer.


Babyføtter var tema og gikk igjen både her og der.

Vårblomster i mose plukket av Sofus sin paps.

Opa ligg verda, ventar, og gler seg til dine spor...

Litt av det gode koldtbordet

Sofus fikk ikke med seg oppakkingen av gavene, (som var kjempefine!), men våknet tidsnok til kakene. Mange hadde bidratt til kakebordet. Hadde dåpsbarnets mor vært flinkere å bake kaker skulle hun ha bidratt hun også...





Selv om dåpsfølget ikke var stort, med kun nærmeste familie til stede, var det mye liv og leven. Mitt tantebarn Leander (4) var i sitt ess når han fikk leke med Ståle sine onkelunger Nora (6) og Kamilla (3). Jeg tror vi alle hadde en fin dag, men likevel var det godt når det hele var over.

Sov, du lille, sov nå godt
du er døpt, ditt hår er vått.
Nå er livet godt begynt,
dødens nederlag forkynt.
Du er på den grønne gren,
lille knopp, Guds øyensten!


Sofus i sin nydelige, håndstrikkede dåpskjole

Den ferske familien

Ingen kommentarer: