07 oktober 2011

Pai meg her og pai meg der

If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe. - Carl Sagan

Hvem sier vel nei takk til pai når det er Ned som byr?
Inspirert av Ned the Pie Maker fra tv-serien Pushing Daisies bestilte jeg kokeboken Paier og Terter. Boken kom med posten og med optimisme og strålende ambisjoner studerte jeg oppskriftene. Jeg er ikke en gang gjennomsnittlig god på å bake vanlige kaker, men tenkte at paier kunne bli min signaturgodis. 

Jeg handlet inn det jeg trengte av ingredienser. Sånn, nå var det bare til å følge oppskriften, også ville resultatet bli enestående.

Desverre ble det ikke som jeg håpet. Allerede etter blandingen av de to første ingrediensene begynte ting å halte. Der boken beskrev deigen som smuldrete og lett var min deig fast og hard.  

Jeg trosset den harde og rare deigen og fortsatte på oppskriften Skogsbærpai. Å lage fyllet blir vel piece of cake?

Joda, paistykker ble det, men jeg vil nok heller kalle det ferdige "mesterverket" Skogsbærsaus med litt deig på enn Skogsbærpai. Heldigvis var det ingenting å si på smaken.

Skogsbærsaus med deig


Jeg skal ikke gi meg. Kokeboken inneholder hele 55 oppskrifter på forskjellige paier og terter. En eller annen gang må jeg vel lykkes? Enn så lenge får jeg nyte synet av Ned og hans fristende godsaker...

2 kommentarer:

Mastine sa...

Øving gjør mester! :D

totliii sa...

hehe, jo, greit å ha fine vekster i hagen når det ikkje er mi forteneste. automatisk vatning har dei og. ;)

lukke til vidare med paiane dine! :D