07 oktober 2011

Pai meg her og pai meg der

If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe. - Carl Sagan

Hvem sier vel nei takk til pai når det er Ned som byr?
Inspirert av Ned the Pie Maker fra tv-serien Pushing Daisies bestilte jeg kokeboken Paier og Terter. Boken kom med posten og med optimisme og strålende ambisjoner studerte jeg oppskriftene. Jeg er ikke en gang gjennomsnittlig god på å bake vanlige kaker, men tenkte at paier kunne bli min signaturgodis. 

Jeg handlet inn det jeg trengte av ingredienser. Sånn, nå var det bare til å følge oppskriften, også ville resultatet bli enestående.

Desverre ble det ikke som jeg håpet. Allerede etter blandingen av de to første ingrediensene begynte ting å halte. Der boken beskrev deigen som smuldrete og lett var min deig fast og hard.  

Jeg trosset den harde og rare deigen og fortsatte på oppskriften Skogsbærpai. Å lage fyllet blir vel piece of cake?

Joda, paistykker ble det, men jeg vil nok heller kalle det ferdige "mesterverket" Skogsbærsaus med litt deig på enn Skogsbærpai. Heldigvis var det ingenting å si på smaken.

Skogsbærsaus med deig


Jeg skal ikke gi meg. Kokeboken inneholder hele 55 oppskrifter på forskjellige paier og terter. En eller annen gang må jeg vel lykkes? Enn så lenge får jeg nyte synet av Ned og hans fristende godsaker...

05 oktober 2011

Prosjekt babylue i rillestrikk

Jeg elsker å begynne å nye prosjekter. Min evne til å fullføre dem er ikke like god. Sagt på en annen måte: jeg har mange single strømper i strikkekurven min som savner en partner. Første sokk er alltid kjekk, men så er det så kjedelig og måtte gjøre hele greia én gang til.

Av denne grunn valgte jeg å heller strikke en lue denne gangen, inspirert av en rillestrikket lue Sofus fikk i forbindelse med fødselen. Jeg googlet litt og fant oppskriften her.

Jeg strikket luen i størrelse 12-24 måneder så den skulle være passelig til gutten i vinter. Jeg brukte et flerfarget garn fra Delano som består av alpakka, mohair og ull, men hovedsaklig akryl. Et garn som er mykt og ikke blir alt for varmt. Jeg følgte oppskriften og brukte pinner nr 2,5.
Luen strikkes i ett stykke att og fram, for å syes sammen til slutt. Ikke vet jeg om det var det at jeg strikket for stramt, at garnet var for tynt eller om det er guttens hode som er forvokst, men luen ble i minste laget...


Luen får bli liggende til det kommer en ny liten gutt til verden en eller annen plass. For å bruke opp resten av garnet begynte jeg i går kveld på matchende sokker, retttere sagt sokk. Den skal holde de andre enslige sokkene i garnkurven min med selskap til den en vakker dag, en vakker dag langt der fremme, får seg en make.

03 oktober 2011

Flittig Phalaenopsis

Den ene orkideen min har vært flittig de siste årene. Det er stadig nye ting som skjer med den, ikke søren om den trenger hvile.

For øyeblikket har den to blomsterstengler og to keikoer. Trenger jo ikke kjøpe nye orkideer jeg, når de stadig reproduserer seg! Har selvfølgelig alltid lyst på flere likevel. Litt kjedelig med tre identiske planter synes jeg...

Ellers lite som skjer på phalaenopsisfronten for tiden. Ser ut som de fleste endelig er gått inn i en liten vinterdvale. Like greit det, for kan ikke ha planter i vinduskarmen i stuen for tiden. Da blir de fort tatt knekken på av mini som elsker å reise seg opp for å ta på ting.