30 mai 2011

Nye dingser til na mor

Er det noe jeg virkelig har ønsket meg lenge så er det minidrivhus. Et lite og søtt drivhus hvor jeg kan plassere avleggere og spirer. Mange grønne planter liker seg også godt i et fuktig drivhusklima. Men dette er jo ikke lett å få tak i. Etter å ha innkassert litt penger til bursdagen bestemte jeg meg for at nå må jeg ha et minidrivhus, samme hva det koster. Kom først over ett nydelig fra Indiska, men syns kanskje det var i overkant dyrt. Så, etter masse leting (brukte i alle fall en hel time. Hmm..kanskje jeg er en dårlig googler?), så dukket det opp to herlige og rimelige minidrivhus fra nettbutikken Interiørgleder. Det var til og med på halv pris! Så nå har jeg bestilt ett stort, og to små og de er på vei med posten til meg. Jippi! Jeg og avleggerne mine gleder oss.


Kun 299,- for dette.

Og dette til bare 59,- måtte jeg ha to av.

De hadde masse fint på butikken og i tillegg til dette bestilte jeg en liten vase og en trekasse.

Resten av bursdagspengene gikk til noe annet jeg har ønsket meg lenge. Helt siden mai i fjor da jeg var i Oslo og var innom Steen og Strøm og luktet på Marc Jacobs Splash -parfyme med Biscotti-lukt. Visste ikke at kjeks kunne lukte så godt jeg. Denne parfymen har jeg altså tenkt på i et helt år. Den er vel egentlig en 2010 summer edition, så jeg trodde at håpet var ute. Men fant den i butikken, og nå står den på baderomshylla. Stor og god. Største parfyme-flasken jeg har eid noengang. Dette er virkelig en lukt jeg kan identifisere meg 100% med. Akkurat passe søt.


Men nå er det dags for å begynne på middagen. I dag skal vi ha denne kyllinggryten. Nam nam!

25 mai 2011

Rockin' around

At magefettet skulle forsvinne med amming hadde vært for godt til å være sant, til tross for alle påstander om dette rundt omkring på diverse fora. Etter fem måneder med amming er de forstatt der, de 2,5 irriterende kiloene for mange. Antar forresten at én av dem ligger på hofta, og kanskje 200 gram ekstra på frontpartiet.

Så vi gikk til innkjøp av en rockering, jeg og min kjære. For et herlig, effektivt hjelpemiddel. De første dagene gjorde det vondt bare å se på rockeringen. Den veier 1,2 kg og dunker godt inni hoftebeinet om teknikken ikke er helt på plass. Men etter et par uker med moderat rocking daglig er blåmerkene borte, og smerten forduftet. Teknikken er kraftig forbedret og ringen holder seg i luften så lenge man orker. Det ser kanskje ikke supersmart ut, men hva gjør det når kroppen trives. Kiloene er nok ikke forduftet, men mage og rygg er sterkere og håndtakene ser da vitterlig mindre ut?



Dette er altså mitt treningstips. Helt sikkert det første fra min kant, og ganske trolig det siste. Ta det, bruk det og nyt resultatene!

24 mai 2011

Verdens deiligste tådiar

"Tådiar" er sandnesisk for tær.

Det som har overrasket meg aller mest over babyens kropp er de utrolig myke føttene. Vi har alle hørt om babymyk hud, men jeg har tydeligvis ikke visst nettopp hvor fantastisk myk en baby kan være. Det beste er altså føttene. De er helt uberørte. De er nydelige. De er faktisk helt underbare. Rompen kan være myk babyrompe så mye den bare vil, det er føttene som gjør meg stum av undring. Synd de ikke blir sånn for alltid. Snart er det opp og stå, og ut og gå og da er det gjort. Vi får bare nyte dem så lenge vi har dem.

Sofus har nettopp oppdaget tådiane sine

22 mai 2011

Gi meg en god blogg å lese

Av og til, eventuelt ofte, er det kjekt å slappe litt av foran dataen mens småen sover. Lite oppdateringer på facebook og kjedelige nettaviser (spesielt på søndagen) gjør tidsfordrivet fort intetsigende. Jeg savner flere blogger å lese. Mange av mine bloggevenner oppdaterer seg cirka like sjeldent som meg, så jeg er åpen for å følge flere blogger.

Bloggtørke - et velkjent fenomen

Gi meg derfor link til én blogg du følger med på (gjerne din egen!), og jeg vil bli veldig takknemlig. Kanskje vil jeg få noen nye favoritter?

Til slutt til deg, mamma; du kan kommentere du også, selv om du ikke har google-konto. Det er bare å krysse av for Navn eller Anonym og linke i vei ;)

21 mai 2011

Gebursdag/dommedag

Det ser ut til at dommedagsprofeten Harold Camping tok feil nok en gang. Ikke ble det dommedag i 1994, og heller ikke denne dagen, selveste 27-årsdagen min, ble vår siste dag på denne jord. For klokken har passert 18.00 og vi er her ennå. Dog vi ble litt forundret da strømmen kom og gikk utallige ganger i 18.30-tiden. Jeg har kommet fram til at det bare var BKK som ville ære dagen min med litt disco-stemning.

Her i Fyllingsdalen har vi akkurat spist kake. Hele seks venniner hadde anledning til å feire dagen sammen med meg i tillegg til mann, barn og katt. Det var veldig kjekt. Godt å få oppdatert seg på andres bedrifter når det er så alt for lenge siden sist.

Ellers har jeg innkassert mengder med fine gaver, og fått masse hilsener både her og der. Takk til alle som har gjort dagen min så fin! At jeg ikke fikk tatt bilder av gjestene i dag, men kun av gavene må ikke misforstås; Selskapet er alltid det beste!

Dagens fangst


Nå skal resten av dagen nytes foran tv-en. Det tar på å bli 27!

20 mai 2011

Phalaenopsis keiko

En av mine phalaenopsis-orkideer fikk i høst en liten keiko på en blomserstengel. Ordet keiko stammer fra Hawaii og betyr noe sånn som lille barn, eller baby. Orkideen min har altså avlet fram en liten arvtager, en stikling. Phalaenopsis-okrideene kan ofte sette keiko om de er i ferd med å dø. For å sikre at slekten skal gå videre, vil jeg tro.

Når keikoen blomstret i høst

Først bestod keikoen kun av to små blader og en eneste blomst. Slik stod den lenge, i flere måneder. Etter hvert visnet blomsten og keikoen kunne begynne å fokusere på rotdanning. I forrige uke var disse røttene nådd lengden til en fyrstikk og keikoen var klar for å skilles fra moren sin. Jeg skar den av blomsterstilken og satte den i god og fuktig okridejord. Nå står den fint i egen potte, og det er bare til å vente på blomstring.


Keikoen har fått røtter

Keikoen har skilt seg fra moren

En keiko er genetisk sett helt lik morsplanten, så det er ikke så spennende hvordan blomstene blir, men veldig kjekt likevel. Moren som i teorien nå skulle vært døden nær står frodig og blomstrende på et bord her i stuen. Ser ikke ut som hun har tenkt å legge inn årene med det første!

19 mai 2011

Ny data, ny bloggdesign og ny forkjølelse på gang

Da er det nærmere 40 dager og 40 netter siden forrige blogginnlegg. En anelse skrivesperre, tregt internett og tiltaksproblemer er årsaken til det.

Nå har jeg og min kjære investert i en ny datamaskin av merket HP Pavilion og bloggeren i meg har igjen vokst seg større. For å virkelig understreke minicombacket har jeg valgt en ny bakgrunn til bloggen. En glad og fargerik bakgrunn som passer godt nå når det nærmer seg sommer.


Apropos sommer; jeg trodde ikke man ble forkjølt på denne tiden av året, men nok en gang tok jeg feil. Ståle smittet meg og lille Sofus med en barnehagebasille, så dagene blir nå tilbragt i sofakroken. Håper på fin form og fint vær så jeg snart kan tilbringe dagene ute i hagen igjen. Det er så absolutt å foretrekke!