10 mars 2011

Sofus Narkissos

Vi har en liten gutt som elsker å se seg selv i speilet. Hver gang han får øye på seg selv så må han smile litt. I dag tenkte jeg at jeg skulle forsøke å knipse et lite bilde av når han smiler til seg selv, og jammen meg var jeg så heldig at Sofus lo(!) høyt akkurat når jeg knipset. Da ble bildet slik:

Sofus Narkissos





Jeg har lest i en bok om barn at de ikke skjønner at det er seg selv de ser i speilet før de når ettårsalderen. Mon tro hvem Sofus tror han smiler til? Og hvorfor er det så mye kjekkere å smile til gutten i den lille rundingen enn til mamsen og papsen?

08 mars 2011

Gratulerer damer, i dag skal far legge ungene!

Siden det er min første kvinnedag som mor så var jeg ikke klar over denne "normen", men helsesøster kunne altså informere om at i dag er det mannfolka som skal til pers når det er leggetid for knertene. (Hun nevnte forøvrig at det ikke bare er i dag de skal legge barna, men helst annenhver dag)....

Jeg og Sofus har vært på tremånederskontroll og han har fått seg to vaksiner i dag. Stikkene tok han fint, og gråt bare noen sekunder. Etterpå har han vært trøtt og det gjenstår fortsatt et par timer før vi kan se om han får noen reaksjon. Reaksjonen kan være trøtthet, skrikebøyer eller feber. Eller alt på en gang. Vi krysser fingrene for at det er søvn som gjelder for Sofus.

Ellers fikk vi nå veid og målt og det viser seg at Sofus er en lang og slank gutt, akkurat som jeg trodde. Han har bare lagt på seg en liten kilo siden seksukerskontrollen og veier nå 5850g. Lengden var blitt 62,5 cm så den var litt lengre enn normalkurven. Ikke rart jeg synes alle klær er korte og vide...Må vel snart over på størrelse 68!?

Ute blåser det liten storm. Det er godt vi er ferdig med helsestasjonsturen og kan nyte stuegrislivet med skiskyting på TV og te i koppen. Sofus sover.

07 mars 2011

Back to basic, eller enda verre..?

De første seks ukene etter fødselen våknet Sofus hver tredje time for mat om nettene. Det var faktisk på minuttet. Etter hvert begynte han å sove fire timer før han ville ha mat, så fem timer. Et par netter sov han faktisk i syv timer før han satte i et sult-skrik. Men så må det ha skjedd noe, for de siste fire nettene har Sofus våknet annenhver time, og innimellom også hver eneste time. Dette betyr at jeg ikke har sovet sammenhengende mer enn 1,5 time på fire døgn.

Jeg har bare en ting å si: Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Håper virkelig det bare er en fase. En kort en! I morgen er det klar for tremånderskontroll på helsestasjonen, og jeg får mulighet til å spørre helsesøster om råd. Foruten at jeg får truffet barselvenniner og deres barn, blir det ikke noe morsom dag med vaksinering, og dermed sannsynligvis en trøtt Sofus.

Ellers må jeg si at jeg har hatt himla kjekke dager til tross for tunge netter i det siste. SKI-VM har vært mer underholdenes enn jeg kunne drømme om. Stafettene, og femmila igår fikk pulsen min til å dundre kraftig. DEILIG!

Ellers kan jeg nevne av nytt at den årlige løpetiden er satt inn. Men dette blir stakkar Pallas Athenes siste løpetid, for i løpet av denne eller neste uke venter sterilisering. Fant et tilbud hos Dyreklinikken Bergen Vest på sterilisering, chip-merking og 2 kg med fõr for 1750,- Så skal det i alle fall ikke være katten som holder oss våken om nettene lengre! (For den var ikke veldig festlig den natten jeg hadde vondt i magen, Sofus våknet annenhver time og katten gaulte som en stukken gris...).

Pallas, en katt med drifter