28 september 2010

Et hus uten mat...

Sulten og tørst stod jeg opp i dag for å kose meg med en god frokost med ristet brød, kokt egg, et glass melk og en kopp te. Og kanskje et eple. Jeg fant fort ut at vi var tom for brød, knekkebrød, frosne rundstykker - ja, alt som har med brød å gjøre. Egg var det også tomt for. Alt som heter frukt var det tomt for. Fant en liten slump med melk i kjøleskapet.og mekket meg en liten skål havregryn. Frokosten ble med andre ord en skuffelse i dag.

Problemet her i Fyllingsdalen er at det er en laaang oppoverbakke hjem fra butikken. Hvis jeg skal komme meg opp denne bakken i min tilstand så kan jeg i alle fall ikke bære på noe. Med andre ord; jeg kommer meg ikke ut for å handle.Eller, jeg kommer meg til butikken, det er hjemveien som er problemet. Jeg begynner på jobb klokken fire, og noe må jeg jo spise før denne tid (middagen tar jeg på jobb kl halv fire). Går jo konstant sulten. Så i dag har jeg spist havregryn, drukket te, spist noen rester fra en chipspose, spist seks sneier med Jarlsberg, fire sjokoladekjeks, to trantabletter og to vitaminbjørner. Det var dette jeg fant :P Spørs om klompen i magen er helt fornøyd med det.

Nå er jeg sulten igjen, så ser ingen annen utvei enn å ta bussen til byen tidligere enn planlagt for å kjøpe meg noe å spise. Nam, det hadde vært så digg med et eple nå!

Gleder meg til babyen er ute og jeg kan gå i bakker igjen.

Foruten å spise har jeg brukt dagen til å stryke et sengesett og re opp babysenga. Nå mangler bare sprinkelbeskytteren, så er senga klar! Jeg har strikket litt på en sparkebukse (Nei, jeg er fortsatt ikke ferdig med sokkene eller teppet, men det er jo så morsomt å begynne på nye prosjekter!), sett litt på tv og bestilt jordmortime. Så i morgen skal jeg til jordmor for første gang. Hun driver privatpraksis og har timer på ettermiddagen, så jeg får tatt med Ståle. Det blir fint!

Da tar jeg bussen til byen for å spise litt, kjøpe rundpinne nr. 3 og for å jobbe littegrann.

27 september 2010

Om søvn, og mangelen på denslags

Jeg har glemt ut hvordan det er å sove natten gjennom. I natt hadde jeg faktisk en god natt. Var bare oppe på toalettet fem ganger. Halsbrannen plagte meg bare én gang, og da hjalp det å drikke litt vann.

Forrige uke var ikke noe morsom. Det kom til det punktet at jeg gruet meg til å gå til sengs. Jeg tror fullmånen spilte meg ett puss. Tre-fire netter på rad sovnet jeg ikke før utpå morgenkvisten. Den ene natten var jeg oppe på do for niende gang kl 6.30. Det utrolige er at da jeg stod opp kl ni var jeg ikke trøttere enn om jeg skulle sovet 8 timer. Jeg tror kroppen min driver å vender seg til å ikke sove så mye. Jeg er litt nervøs for barnets skyld. Hvis han arver sine foreldres sovehjerter blir det ikke mye søvn på ham. Vi våkner veldig lett begge to, og bruker lang tid på innsovingen.

Den laaange kroppsputen jeg ønsket meg i begynnelsen av svangerskapet ligger fortsatt i butikkhyllen, men det funker faktisk å bruke flere vanlige puter. En ekstra under hodet (mot halsbrann), en ekstra under magen (her trengs det jo støtte), og en ekstra mellom beina (for å støtte bekkenet) må til. Verre skal det visst bli nå på slutten (bare 10 uker igjen!), så kanskje jeg må til innkjøp av enda et par puter etter hvert.

Det positive med det hele er at det blir bedre netter når ungen er ute. Blir det ikke? ;) Kan jo ikke bli verre enn null timers søvn? Hehe, da blir det nok større overgang for min samboer...

21 september 2010

Redebygging påbegynt

Det blir ikke helt de store øktene, men med litt arbeid og innkjøp om gangen så nærmer vi oss et ferdig barnerom. Fortsatt mangler det gardiner, pynt, lamper og andre koseliggjørende elementer.

Seng og vogn er i alle fall montert. Her er bevis:

Stolt, kommende pappa mekker seng
Stolt, kommende pappa har mekka ferdig seng
Kry, kommende mamma har montert vogn (og er superklar for trilletur).

20 september 2010

Takknemlighet på pinne

Som ansvarlig for lotteriet på jobb må jeg ut å kjøpe gevinster med jevne mellomrom. Vi pleier å lodde ut én flaske vin, og én godteripremie hver uke. Dette har gjort meg til stamkunde på Vinmonopolet. Som den ansvarlige kunde jeg er viser jeg alltid legitimasjon før de i kassen spør. Dette til tross for at jeg er godt over 25 år. Det står nemlig at du skal vise legitimasjon hvis du kan se yngre ut enn egentlig alder. Jeg er fullt klar over at jeg ser "ungdomslig" ut, så jeg legger alltid bankkortet frem med glede. Selv nå, når jeg kommer vaggende til kassen med tre flasker rødvin og tutemage.

De ansatte på Vinmonopolet i Bergen sentrum blir alltid takknemlige når jeg viser leg uoppfordret, men sist gang jeg handlet inn gevinseter fikk jeg en ekstra påskjønning for min lille gest. Var ikke dette søtt?

Denne passer jo oss ungdomslige kunder utmerket! :)
                               

17 september 2010

Tilbake til sivilisasjonen - oppsummering

Etter seks uker uten internett er det rart å plutselig være online igjen. Når internettet ikke har vært der så har jeg hatt mange bloggeideer, og det har kriblet i fingrene. Nå, når jeg sitter her på blogger.com igjen så føler jeg meg plutselig tom. Rart det skal være sånn.

Siden sist har jeg jo fått erfare litt hvordan det er å være fyllingsdøl. Stort sett trives jeg meget godt her i dalen. Dog har det vært mye venting på busser som aldri kommer, og frustrasjon over Skyss. Men alt i alt så klarer vi oss ganske godt. Tidligere har vi vært vant med å ha matbutikk rett rundt hjørnet. Nå er denne matbutikken en laaang bakke vekke, så det har heller blitt ukentlige storinnkjøp, noe jeg liker veldig godt. Koselig å kunne kjøre på handletur.

Å ha bil er en stor befrielse. Vi bruker den kun ved spesielle ærender, handleturer og til søndagskjøring. Mye enklere å oppdage vår nye bydel med bil! Vi har vært på sopplukking i Kanadaskogen, og vi har vært på spasertur i idylliske Alvøen. Gleder oss til å ta med småen her neste sommer!

Apropo søndagsturer så har det blitt mindre og mindre av det. Magen vokser og formen forverres. Kroppen min er nok ikke særlig fornøyd med å være gravid. Godt det bare er tre måneder igjen (uff, tre måneder hørtes plutselig veldig lenge ut...).

I dag regner det i Fyllingsdalen. Det er deilig å ha store vinduer med utsikt til været utenfor. Man får liksom årstiden litt tettere innpå kroppen (selv om man sitter inne under et deilig og varmt ullpledd). Det er en deilig dag. Og mest sannsynlig så har jeg fått et nytt tantebarn før dagen er omme! :D

Resten av dagen skal brukes til å strikke ferdig et ullteppe til mageboeren, drikke to kopper te, mekke noe knask til fredagskos og slappe av foran tven med min bedre halvdel og katten. Hvilken deilig dag!